Öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve kazanımlarını kaybetmeyerek ilerlemeleri için okulun tümü öğretmenler, asistanlar, velilerimiz ve okul yönetimi harekete geçtik!
Kurulan uzaktan eğitim sistemi ile “Slack” uygulaması üzerinden velilerle haberleşerek günlük olarak çocuklarımızın öğrenimlerine devam edebilmesi için canlı derslerimiz video konferanslar aracılığıyla devam ediyor. Evde olmanın konforunda olan çocukların anaokulunda kazanılacak en büyük beceri olan “sosyalleşmek ve öğrenci olmak” becerilerini kaybetmeden bu süreci yönetmek önemlidir.
Sınırlı eğitimin bilançosu-Uzaktan eğitim
Dört haftalık uzaktan eğitimde boyunca eğitim kadromuz farklı zorluklarla karşılaştılar. Sınıf içinde yapılan eğitim faaliyetlerin tamamını gerçekleştirmeye imkân sağlamayan bu süreçte, uzaktan eğitimde kullanılan medya enstrümanlarına uyum sağlamak, bilgisayar teknolojine hâkim olarak bilgi ve becerilerin aktarılması için yeni yollar bulmak zorunda kaldılar. Bu süreçte sadece sınıfta yapılan faaliyetlerin sanal ortamda yeniden üretilmesi değil, aynı zamanda kullanılan bilgisayar araçlarını öğrenebilme deneyiminin geliştirilmesi söz konusu oldu. Böylece, öğrenciler de sadece derslerinin içeriğini değil, sahip oldukları elektronik cihazları ve işlevlerini kullanmayı öğrenmeye başladılar. Bir bakıma, global sağlık krizinin mecburen yarattığı bu eğitim biçimi, Eğitim için Bilgi ve İletişim Teknolojileri (TICE) alanında beceri kazanılmasını teşvik etmektedir.
Sanal bir okul işletmek kolay bir iş değil; çünkü öğretmenler, ebeveynler ve öğrenciler arasındaki iletişimin doğası bu dönemde oldukça değişmektedir. Her sınıf seviyesinde bulunan çocuklara, günlük aktivitelerini hatırlatmak, incelenen konularla ilgili videoları paylaşmak ve kullandığımız Zoom veya LearnCube uygulamalarında oluşturulan sanal sınıflara bağlantı için sürekli velilere hatırlatma mesajları gönderiyoruz. Buna karşılık, çocuklar da evde yaptıkları çalışmaları gösteren fotoğraflar ve videolar paylaşıyorlar.
Okulumuz yaklaşık 3 yıl önce benzer iletişimi desteklemek için Slack adlı uygulamayı kullanmaya başladı. Oldukça güvenli bir iletişim aracı olan Slack uygulamasına veliler diledikleri bilgisayar ortamında veya mobil cihazdan bağlanarak çocuklarının öğretmenleriyle ve yönetimle etkin iletişim halinde kalabiliyorlar. Eğitim ekibi de gerekli gördükleri bilgi ve kaynakları ortak bir platformda paylaşıyor.
Padlet uygulaması ile de sınıflarda programları ve aktiviteleri anlaşılır ve oldukça eğlenceli bir şekilde ailelere yayınlamak için yoğun olarak kullanılmaktadır.

Bu araçların birleşimi, öğretmenlerimizin ve asistanlarımızın sanal sınıflarda yaptıklarına ek olarak ek olarak öğrencilere birçok etkinlik sunmalarını sağlar. Her hafta çocukların günlük canlı derslerinin yanında “hikâye zamanı, dans zamanı, kukla saati, gibi yaratıcı atölyelere katılmaktalar. Ayrıca anne -babalar ekibimizde yer alan ergoterapist ve konuşma terapisti ile diledikleri zaman görüşerek çocukların motor ve konuşma becerileri ile ilgili ihtiyaç duydukları tavsiyeler konusunda destek almaktalar.
Öğretmen-çocuk- aile- uzmanlardan oluşan bu kolektif çaba aşağıda resimlerini gördüğünüz CP öğrencilerimizin CNED programını titizlikle ve coşkuyla takip etmesini sağladığını sizlerle paylaşmak isteriz.

Herkesin çeşitli çalışma modellerini keşfetmesine izin verecek olağanüstü bir deneyim yaşıyoruz. Ama bir an önce çocuklarımızın, eski yaşamlarına ve okula geri dönmesi ve sevgili öğretmenleri ve her türlü desteği gösteren asistanları ve okulun yardımcılarıyla yeniden buluşmasını diliyoruz.